Sökformulär

Hallå där Mecklarna!

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


14 september 2017

Den 1 februari 2017 dök det upp ett konto på Instagram med memes inspirerade av fastighetsmäklares vardag. Vilka som står bakom Instagram-kontot Mecklarna är hemligt. Allt vi vet är att det sköts av två mäklare som jobbar på ett svenskt mäklarföretag. Nyfikenheten blev olidlig och vi på redaktionen för nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren bestämde oss för att vi ville veta mer om Mecklarna.

 

Ett inlägg delat av Mecklarna (@mecklarna)

Bild från Mecklarnas Instagram. "Every day I'm struggling #mecklarna #väntarnipåbättretider". Inlägget fick 436 likes och 34 kommentarer.

(Memes består ofta av bild och text och är avsedda att vara roliga, helst på ett sätt som driver med människors beteende.)

Hallå där Mecklarna, hur kom ni på idén till att skapa ert Instagram-konto?
– Vi hamnade i så många märkliga situationer i vår vardag att vi ville se om andra mäklare upplevde samma saker. Instagram var en bra kanal för att komma i kontakt med andra mäklare och samtidigt vara anonyma.

Varför har kontot blivit så populärt?
– Igenkänningsfaktorn!

Hur kommer ni på inläggen?
– All vår inspiration kommer från verkliga situationer som vi och våra kollegor hamnar i dagligen. Det svåra är att komprimera det till en bild och en kort text som prickar budskapet.

Vilka är det som följer er?
– Framförallt mäklare och mäklarbyråer men även fotografer, stylister och andra inom försäljning.

Ett av era senaste inlägg fick över 400 likes, varför tror ni det fick så många?
– Den är dagsaktuell, otroligt frustrerande situation, hög igenkänningsfaktor vilket också gör att många känner en lättnad över att de inte är ensamma om känslan.

Caroline Berg
Redaktör