Sökformulär

Gå på bostadsvisning via Facebook

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-05-04

För två månader sedan hade Fastighetsbyrån sin första livesända bostadsvisning i Åre via tjänsten Periscope och i söndags var det dags igen – fast den här gången livesändes visningen via Facebook live och från betydligt varmare breddgrader.

Livevisningen i Åre sågs av drygt 1 300 personer och i söndags visade mäklaren Pontus Ölander, Fastighetsbyrån, en lägenhet en bit utanför Marbella i Spanien. Livesändningen var via tjänsten Facebook Live och i måndags hade klippet 11 000 visningar.

– Sändningen från Åre fungerade väldigt bra och gav mersmak. Vi nådde ett stort antal spekulanter och det blev en bra interaktion genom frågor och kommentarer i realtid. Livesändningar är bra för att ge spekulanter en bra och oredigerad bild av en bostad, framförallt om de befinner sig på en annan ort och inte kan gå på en fysisk visning. Det är ju även högst relevant i Spanien där vi också har verksamhet. Och med Facebook live sänker vi tröskeln att titta ytterligare, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Objektet ligger i ett lägenhetskomplex med 35 lägenheter, terrasser, havsutsikt och gemensamt poolområde. I området finns även restauranger, barer, affärer och flera golfbanor.

Fastighetsbyrån skriver i ett pressmeddelande att merparten av köparna kommer från Sverige och de andra nordiska länderna. Dock är britter och spanjorer växande köpargrupper. Därför genomfördes den livesända visningen från lägenheten tre gånger på tre olika språk – svenska, engelska och spanska.

– För våra säljare är det viktigt att nå ut till alla olika potentiella köpare. Och de finns ju i olika länder och pratar olika språk. Därför är livesända visningar ett utmärkt sätt att nå ut till många samtidigt. Sedan får vi helt enkelt anpassa språket efter målgruppen, säger Pontus Ölander, mäklare på Fastighetsbyrån i Marbella.

Under de tre sändningarna berättade mäklaren om området, visade lägenheten och tog även upp vad man ska tänka på när man köper bostad i Spanien.

Läs Fastighetsbyråns pressmeddelande här:
http://www.mynewsdesk.com/se/fastighetsbyran/pressreleases/gaa-paa-bosta...

Se lägenhetsvisningen här:
https://www.facebook.com/Fastighetsbyran/?fref=ts

Caroline Berg
Redaktör