Sökformulär

Från advokat till fastighetsmäklare med drömmar om Provence

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2015-04-16

Carolina Uttersköld har sadlat om från advokat till fastighetsmäklare och ser många paralleller till advokatyrket, framförallt när det kommer till att bygga förtroende. Hennes drömboende är ett stenhus i södra Provence med utsikt över Medelhavet.

Du har arbetat som advokat tidigare – hur kom det sig att du sadlade om till fastighetsmäklare?
– Jag har alltid varit intresserad av fastigheter och bostäder och har alltid arbetat med den juridiken. Ju mer jag kommit i kontakt med juridiken kring försäljningar så har jag insett att det är själva överlåtelserna som är det mest intressanta. Dessutom är jag mycket mer av en säljare än en jurist. Det verkade även väldigt roligt att vara fastighetsmäklare och jag drivs av glädje i mitt arbete.

Det måste ha funnits många mäklarföretag att välja mellan, hur kom det sig att du valde det här mäklarföretaget?
– Jag har anlitat dem tidigare och de har gett ett väldigt gott intryck. Kollegorna på kontoret besitter en enorm erfarenhet och kompetens vilket var en viktig faktor i valet av arbetsgivare. Dessutom är det lagom stort, både själva kontoret och kedjan som det ingår i. Detta leder till ett mer flexibelt sätt att arbeta än om man jobbar på en större kedja.

Du är van vid klientkontakt från ditt arbete som advokat. Liknar kontakten med uppdragsgivare idag den kontakt du tidigare hade med dina klienter?
– Klientkontakten är absolut liknande. Såväl advokat- som mäklaryrket bygger på förtroende. Det finns väldigt många paralleller till advokatyrket. Men det som skiljer dem åt är att jag som fastighetsmäklare måste gå på ”audition” till kunden i konkurrens med andra mäklare, medan man som advokat visste att klienten kom till dig. Som fastighetsmäklare har man bara en chans på sig att sälja in sig själv och sin tjänst. Det är väldigt speciellt!

Berätta om ditt första objekt!
– Jag fick uppdraget på rekommendation från en annan mäklare på ett kontor på en angränsande marknad. Inför intaget kände jag mig väl rustad för jag har haft mycket kontakt med alla typer av människor. Däremot kändes mötet lite misslyckat på grund av att det kom många frågor som jag inte var förberedd på och jag blev osäker på om jag skulle få uppdraget. Men tydligen lyckades jag svara kompetent på de oförberedda frågorna, eftersom jag fick uppdraget. Det känns som en stor fördel att ha den erfarenhet jag har och av att vara lite äldre och mer erfaren än många andra nyexaminerade.

Beskriv ditt drömboende!
– Mitt drömboende är ett högt beläget stenhus i södra Provence med utsikt över Medelhavet. Rasslande olivgrenar och knallrosa blommor omger den stora terrassen där det alltid fläktar lagom. Huset är modernt inrett, med mjuka, pösiga soffor i stora rum med tjocka stenväggar och ett fantastiskt kök med massor av bänkyta där jag kan baka mitt egna bröd och laga all underbar mat. Köket är husets viktigaste rum och bjuder på en öppen utsikt över hav och nejd. Där är livet gott att leva.


Puff profilintervju