Sökformulär

”Engagerande och lättillgängligt”

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2015-11-12

Mäklarsamfundets nya utbildningsformat webinarium har gjort succé och under våren kommer fler webinarier att erbjudas. En som har deltagit vid webinarierna är fastighetsmäklaren Anna Melin Nyström och hon tycker att det är ett effektivt och smidigt sätt att ta till sig ny information.

Du har deltagit vid webinarium som Mäklarsamfundet anordnar, vad tycker du om det utbildningsformatet?
Det var strålande. Jag har varit med på båda webinarierna som har anordnats hittills och jag är väldigt nöjd. Det var engagerande och lättillgängligt. Speciellt för oss som bor lite avigt till så är det effektivt att kunna ta del av utbildningen hemma vid sin dator. Det är ett väldigt smidigt sätt att ta till sig information och att få till en bra dialog.

Vad tycker du om webinarium jämfört med vanliga kurser hos Mäklarsamfundet? Vad är fördelarna och finns det några nackdelar?
Den stora fördelen för mig är effektiviteten. Jag sparar pengar och jag slipper lägga långa resdagar på att ta mig till Stockholm. Seminarierna var lagom långa och ämnena som togs upp var aktuella.

Nackdelen är att man förlorar den personliga kontakten med kursledaren och deltagarna. Tiden för frågor är också mer begränsad, men eftersom man kan mejla kursledaren så gör det inte så mycket.

Om du fick välja ämne/ämnen till kommande webinarium, vad skulle du vilja ha då?
I framtiden skulle jag vilja se webinarier som tar upp specialområden, till exempel jord och skog som jag jobbar med.

Ett webinarium om fastighetsbildningsfrågor i samklang med mäklarlagen vore intressant. Andra ämnen jag skulle vilja se webinarium om är näringsfastigheter och delavyttringar.

Hur ofta tycker du att Mäklarsamfundet ska anordna webinarium?
Jag tycker att fyra-fem gånger under våren och lika många under hösten vore lagom.

Beskriv ditt drömboende!
En stor gammal gård precis vid vattnet i Värmland. Gården ligger nära jord och skog där kor fritt strövar runt. Men jag bor just faktiskt på en sådan gård.

Johannes Stålnacke-Nero
Reporter
Puff profilintervju Anna Nyström