Sökformulär

Bra kontakt med lärosäten – prio för Mäklarsamfundet

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-06-02

I tisdags besökte Mäklarsamfundet Högskolan i Gävle för att medverka i det återkommande branschrådet samt diskutera allt ifrån läget på bostadsmarknaden till vilka egenskaper en mäklare måste ha för att få affärer. Det sistnämnda gjordes i en paneldebatt inför årets kull av framtida stjärnmäklare, under ledning av engagerade läraren Mats Lövgren. 

I det återkommande branschrådet samlas företrädare från mäklarföretag, Mäklarsamfundet och FMF, ansvariga för fastighetsmäklarutbildningen och studenter från årskurs ett, två och tre på fastighetsmäklarutbildningen. Där diskuteras antagningsstatistik, kursutvärderingar och viktigast av allt – både student- och näringslivsperspektiv på utbildningens innehåll. Från Mäklarsamfundets perspektiv är dessa träffar ovärderliga, att ha goda relationer med de ansvariga vid lärosätena som utbildar morgondagens fastighetsmäklare är avgörande för att kunna påverka branschens förutsättningar från ax till limpa.

– I just Gävle har de ansvariga för fastighetsmäklarutbildningen, med Mats Lövgren och Jonas Molin i spetsen, lyckats väldigt bra med relationsbygget med branschen, säger Josefine Uppling, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet.

– Paneldebatten är en rolig idé där de fastighetsmäklarstudenter som står på tröskeln till arbetslivet får en chans att både lyssna och ställa frågor från oss i branschen. Ofta är det med skräckblandad förtjusning de ser fram emot sitt yrkesliv – branschen är ju speciell på ett vis. Det är också viktigt att visa för studenterna att det trots den hårda konkurrensen råder ett hjärtligt tonläge mellan företagsrepresentanter och medlemsorganisationer, att vi har himla kul, fortsätter Josefine Uppling.

I paneldebatten diskuteras konkreta frågor som studenterna kan ha nytta av att höra flera olika perspektiv på. En sådan fråga var hur man egentligen ska lyckas med att få sin första affär som nyexaminerad.

Hur lyckas du då som nyexaminerad att få affärer? 

”Helt ärligt, var bara lite soft och normal så går det bra. Det låter kanske enkelt, men kan vara skitsvårt. Lyckas du har du affären”, menade Notars VD Pasha Sabouri.

Mäklarsamfundet önskar alla nybakade fastighetsmäklare varmt lycka till, och så klart – välkomna till Mäklarsamfundet!

Bli aspirantmedlem i Mäklarsamfundet, klicka här.