Sökformulär

BoPriskoll - för en bättre bostadsmarknad

<< Tillbaka till nyhetsbrev


30 augusti 2018

I juni fick alla landets mäklare tillgång till BoPriskoll, Mäklarsamfundets och Värderingsdatas tjänst för trygg och tydlig prissättning. Under sommaren har drygt 1 600 kontor runtom i landet visat sin vilja att göra bostadsmarknaden bättre genom att ansluta sig till tjänsten. I skrivande stund har cirka 700 BoPriskollar gjorts i systemet. Det är ett tydligt tecken på att många fastighetsmäklare också har börjat bekanta sig med tjänsten.

Under hösten står vi inför en viktig uppgift. Då är det dags att ta tjänsten ut på marknaden på riktigt. Parallellt med att vi hjälper kåren att göra BoPriskoll till en inarbetad rutin ska arbete för att öka konsumenternas kännedom om tjänsten göras. Målet är att mäklarens användning av BoPriskoll som underlag vid bostadsaffärer ska bli lika mycket en branschstandard som en kvalitetsmarkör.
 
Har du kommit igång med BoPriskoll och vill berätta om de fördelar och möjligheter du ser för dina kunder, dig själv och hela branschen med att göra bostadsaffären mer transparent och prissättningen tydligare? Hör av dig!

Har du inte riktigt kommit igång eller behöver du veta mer? Då går det också bra att höra av dig, men glöm inte heller att gå in på www.bopriskoll.se.

Joakim Lusensky, Analys- och kommunikationschef
joakim.lusensky@maklarsamfundet.se