Sökformulär

Årets Mäklarprofil 2015 – Kandidaterna

Och de tre slutkandidaterna till Årets Mäklarprofil är:Isak George, fastighetsmäklare Göteborg
Isak George blev franchisetagare efter 1,5 år som fastighetsmäklare.
– Jag hade en del tankar om personalomsättningen i branschen. Det jag framför allt undrade över var varför nyutexaminerade mäklare slutade efter bara en kort tid? Idag vet jag att många nya behöver något år innan det funkar full ut, och att de kan behöva en hel del hjälp. Och som arbetsgivare har jag ett stort ansvar för dem jag anställer.

– Ett mål jag har är att jobba för att vi får köpmäklare i Sverige i större utsträckning, jag tror att det behövs. Ett annat mål är att behålla personer som är äldre i branschen, det kan inte bara vara unga med de högsta betygen. Jag själv blev exempelvis en bättre mäklare efter att jag fått barn.

Läs hela intervjun med Isak George härMarjo Edin, fastighetsmäklare Sundsvall
Marjo Edin är fastighetsmäklaren som satsar på teamkänsla på kontoret, och att ta sig tid att förklara för kunderna:
– Mot konkurrenter handlar det om att inte prata illa om dem.Det är en stor bidragande orsak till det dåliga ryktet som branschen dras med. På TV och så syns bara de allra bästa och många tror vi glider runt och tjänar ofantligt mycket pengar, men så ser inte vår vardag ut. Jag önskar att en vanlig mäklares vardag kom fram också.

– Men jag älskar variationen i yrket, att vara inne och ute, den kreativa delen med foto och text och att samtidigt ha personkontakt och möta människor i alla stadier i livet. Målet är att öka kunskapen om fastighetsförmedling och yrket.

Läs hela intervjun med Marjo Edin härTomas Andersson, fastighetsmäklare Stockholm
Tomas Andersson har arbetat som fastighetsmäklare i drygt tre år, och menar att det viktigaste är att vara transparent och tydlig samt arbeta strukturerat:

– Alla affärer är unika på sitt sätt men ibland vill spekulanter, budgivare eller säljare göra på sätt som man själv varken tycker är affärsmässigt eller etiskt rätt. Ofta är det säljare som försöker pressa en och då gäller det att sätta ned foten och visa vad som gäller. Det är bättre att ha färre affärer på gång samtidigt och istället lägga ned tid på dem. Men för att kunna göra det gäller det att ha struktur, ett arbetssätt som man alltid följer och en plan för varje affär. Har man det spar man mycket tid och idag går det på automatik.

Torts att Tomas Andersson ”supertrivs” där han är idag har han som mål och vision att en dag starta egen mäklarfirma.

Läs hela intervjun med Tomas Andersson härVem vill du se som Årets Mäklarprofil?

Röstningen är avslutad.

Röstningsresultatet är en del i bedömningen av vem som blir Årets Mäklarprofil.