Sökformulär

Areal valde mäklarsystemet Mspecs

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


12 april 2017

Areal har tecknat avtal med mäklarsystemet Mspecs och den 1 april började Areals samtliga jord- och skogsbruksmäklare och mäklarassistenter att använda systemet. Fredrik Luhr, vd på Areal, berättar att valet av Mspecs var enkelt.

Areal stod under lång tid utan mäklarsystem eftersom det inte fanns något passande system för jord- och skogsbruksfastigheter, förklarar Fredrik Luhr, vd på Areal.

– Nu har Mspecs utvecklat en modul för jord- och skogsbruksfastigheter och då kändes valet enkelt. När vi kollade användarvänlighet i systemet så var den bra och vi upplever även att Mspecs erbjuder bra service, säger Fredrik Luhr.

Kenneth Fehrm, produktchef för Mspecs, menar att Mspecs är ett system även för nischade mäklare.

– Det känns så klart jättekul att Areal valt oss! Areal är en stor och kompetent aktör inom försäljning av lant- och skogsbruk. Det visar att Mspecs inte bara är ett system för bostadsrätts- och villamäklare utan också har ett bra stöd för nischade mäklare.

Areal, i dess nuvarande form, bildades 2003 och hade då 15 anställda. Idag är företaget rikstäckande och har cirka 60 anställda och förmedlar fastigheter till ett värde av 1,8-2 miljarder kronor. Den 1 april började Areals cirka 40 stycken fastighetsmäklare och mäklarassistenter att använda systemet.

Vilka är fördelarna med att använda ett mäklarsystem som Mspecs?

– Fördelarna är många. Dels är det tidsparande eftersom information och olika uppgifter exempelvis från fastighetsdatasystemet importeras direkt in i Mspecs och vi kan själva fylla på med uppgifter. Uppgifterna följer sedan med genom hela processen. En annan fördel är kvalitetssäkring. Systemet bygger på ett arbetsflöde vilket underlättar i arbetet med mäklarjournalen och vår egen kvalitetssäkring. Vi är ofta två som jobbar med samma projekt så då kan vi se vem som gjort vad i systemet, säger Fredrik Luhr.

Caroline Berg
Redaktör