Sökformulär

Nordic Housing Insight: Räntan fortsätter att påverka den nordiska bostadsmarknaden mest

Nordic Housing Insight är ett Briefing Paper från Mäklarsamfundet som släpps kvartalsvis. Här redovisas resultaten från undersökningar där fastighetsmäklare i Sverige, Norge och Danmark har bedömt påverkansfaktorers effekt på den nordiska bostadsmarknaden.

Inför det första kvartalet 2017 fortsätter den nordiska bostadsmarknaden att påverkas av räntan uppger en stor del av fastighetsmäklarna från Sverige, Norge och Danmark. Vidare bedöms det låga utbudet ha stor påverkan på bostadsmarknaden i Sverige, uppger en majoritet av fastighetsmäklarna. Även i Norge bedömer fastighetsmäklarna att ett litet utbud har stor påverkan. En majoritet av de danska mäklarna uppger att arbetsmarknaden har stor påverkan på småhusmarknaden och på bostadsrättsmarknaden bedömer största andelen av de tillfrågade mäklarna att räntan har stor påverkan.

Läs hela Nordic Housing Insight här.

För ytterligare information kontakta:
Josefine Uppling, Analys- och kommunikationschef, Mäklarsamfundet, 070-050 80 76.
Caroline Berg, Presskontakt, Mäklarsamfundet, 072-373 66 58.

Nordic Housing Insight är en återkommande undersökning där fastighetsmäklare i de nordiska länderna bedömer utvecklingen på bostadsmarknaden. Den här undersökningen bedömer det första kvartalet 2017, januari till och med mars. Sammanlagt har 1844 fastighetsmäklare besvarat frågor i Sverige, Norge och Danmark.

Sidan uppdaterad 2017-02-27