Sökformulär

Accepterat pris Göteborg

Sedan accepterat pris infördes i Stockholms län har skillnaden mellan annonserat pris och försäljningspris minskat markant. Att försäljningspriset slutar så nära det utannonserade priset visar att fastighetsmäklaren kan sin marknad och att värderingen är i nivå med aktuellt marknadsvärde. I Göteborg har utvecklingen sett lite annorlunda ut, med ökade skillnader mellan utgångspris och försäljningspris.

Accepterat pris ger tydlighet och uppskattas av bostadskonsumenterna. Dessutom har det haft effekt. Nu har fastighetsmäklarna i Västra Götaland enats om att införa Accepterat pris från och med den 21 december för att ge bostadskonsumenterna ytterligare tydlighet och trygghet.

Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden.

Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
 

Pressmeddelande 2012-11-26

Accepterat pris projektmedlemmar Göteborg


För fastighetsmäklare (inloggning krävs)

Frågor & svar

Dokument för fastighetsmäklare