Sökformulär

5 viktigaste egenskaperna hos en fastighetsmäklare

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2015-06-11

Jag undrar hur många gånger jag fått den här frågan från presumtiva säljare – Hur ska jag göra för att välja rätt mäklare? Otaliga gånger är absolut ingen överdrift!  Jag vet att alla dessa säljare får en och samma fråga av mig under det samtal som vi har. Vilka egenskaper värdesätter du högst hos din mäklare? Jag har gjort en lista på de fem viktigaste egenskaperna som konsumenten sätter högst och som kommer att påverka deras val av mäklare. Dessa presenteras här i kronologisk ordning.

  1. På första plats och den absolut viktigaste egenskapen är: Fullkomlig tillgänglighet. Konsumenten vill kunna nå sin fastighetsmäklare när helst de känner ett behov av diskussion eller ett bollplank.
  2. Strax därefter kommer önskan om att få all mäklarens tid. Som uppdragsgivare är det viktigt att känna att mäklaren har all den tid som uppdraget kräver.
  3. Konsumenten vill luta sig mot en expert och känna förtroende. Kunnig och påläst är ord som jag ofta får höra. Detta ser köpare och säljare som en självklarhet och om de upplever att så inte är fallet ligger en anmälan eller en reklamation nära till hands.
  4. På fjärde plats kommer önskemål om att mäklaren är punktlig, välklädd och allmänt ordningsam.
  5. Snygg marknadsföring på Hemnet och fina objektsbeskrivningar.

Att överträffa förväntningar är en av ingredienserna i alla framgångsrecept. Så att tänka till på vilket resultat man vill ha oavsett om man kör på ett gammalt och invant recept eller om man vill pröva nytt är väl investerad tid.


Titti Öhrn

Kundombudsman